Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@10:25:21 GMT

کشف بخشی از «کتاب مردگان» مصریان باستان

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۹۸۷۲

کشف بخشی از «کتاب مردگان» مصریان باستان

با کشف مجموعه‌ای از تابوت‌های باستانی در مصر یک طومار باستانی نیز کشف شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایو ساینس، چندی پیش خبر کشف یک معبد خاکسپاری متعلق به ملکه «نئارتی» در نزدیکی هرم همسرش، فرعون «تتی» که بین ۲۳۲۳  پیش از میلاد تا ۲۲۹۱  پیش از میلاد بر مصر فرمانروایی می‌کرد اعلام شد.

باستان‌شناسان علاوه بر این معبد باستانی، موفق شدند مجموعه‎‌ای از دالان‌هایی را که تابوت‌های باستانی در آن‌ها قرار داشت در نزدیکی هرم «تتی» کشف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تابوت‌ها به افرادی تعلق دارند که در دوران دودمان هجدهم و نوزدهم مصر باستان زندگی می‌کردند.

یکی از قابل‌توجه‌ترین آثاری که در این دالان‌ها کشف شد یک پاپیروس چهارمتری است که فصل هفدهم «کتاب مردگان» بر روی آن نوشته شده است. «کتاب مردگان» به متونی گفته می‌شود که مصریان باستان از آن برای راهنمایی کردن مردگان در دنیای پس از مرگ استفاده می‌کردند.

«Pwkhaef» نام صاحب پاپیروس است که بر روی آن نوشته شده است. همین نام روی یکی از تابوت‌های چوبی که در این دالان‌ها کشف شده و بر روی چهار مجسمه‌ای که برای خدمت کردن به صاحب تابوت در دنیای پس از مرگ در کنار تابوتش قرار داده شده دیده می‌شود.

با این‌که متخصصان هنوز بررسی این پاپیروس را به پایان نرسانده‌اند، اما نسخه‌های دیگر موجود از فصل ۱۷ «کتاب مردگان» نشان می‌دهد این متن شامل مجموعه‌ای از سوال‌ها و پاسخ‌ها است.

باستان‌شناسان در یکی دیگر از این دالان‌ها لوحی سنگی کشف کرده‌اند که به مردی به نام «Khaptah»  یکی از خادمان فرعون و همسرش «Mwtemwia» تعلق دارد. در بخش بالایی این لوح این زوج درحالی که به «ازیریس» ایزد جهان پس از مرگ ادای احترام می‌کنند دیده می‌شوند و در بخش پایینی لوح تصویری از این زوج که بر روی صندلی نشسته‌اند و شش فرزندشان که در مقابل آن‌ها قرار دارند نقش بسته‌ است. سه دختر این زوج درحالی که گل‌های نیلوفر آبی را استشمام می‌کنند و سه پسر درحالی که ایستاده‌اند دیده می‌شوند.

باستان‌شناسان مطمئن نیستند که «Khaptah» به کدام یک از فراعنه مصر باستان خدمت می‌کرده است، اما احتمال می‌رود که او از خادمان «رامسس دوم» بوده باشد. بخشی از نوشته‌ای که بر روی این لوح حک شده است نشان می‌دهد نام دو نفر از فرزندان «Khaptah» از اعضای خانواده «رامسس دوم» برگرفته شده است.

از دیگر کشفیات‌ قابل توجه اخیر باستان‌شناسان به کشف یک تبر برنزی، یک تخته بازی، مجسمه‌ای از «ازیریس» و چندین مومیایی می‌توان اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مصر باستان طومار اكتشاف باستان شناسي باستان شناسان کتاب مردگان تابوت ها دالان ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم


علیرضا عسکری مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.
او افزود: هم اکنون تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.
عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.
او گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • «بهاربد»؛ جشنی قدیمی‌تر از بعثتِ زرتشت
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • افشای راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • ۱۴ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟